FAQ'S

Com afegeixo el meu vi al cistell de la compra?

Un cop trobis el vi desitjat clica sobre el producte i s'obrirà la fitxa. Aquí trobaràs tota la informació necessaria sobre les característiques del vi. Si desitges comprar-lo clica a Comprar.

Quantes ampolles puc comprar?

Pots comprar la quantitat d'ampolles que vulguis i combinar-les com vulguis..

Com puc pagar la meva compra?

Quan confirmis la compra podràs triar la forma de pagament que desitgis entre targeta de crèdit a través de la plataforma segura de pagament de La Caixa. SI desitges més informació consulta el nostre apartat Com Comprar.

On rebré la comanda?

Quan confirmis la comanda hauràs de facilitar l'adreça de lliurament. És molt important que ens facilitis una adreça on et puguem trobar de dilluns a divendres en horari comercial.

Què passa amb la comanda si no soc a casa quan la portin?

Si l'empresa de transport no et troba a casa farà un segon intent. Si en el segon intent tampoc et troba es posarà en contacte amb tu via telefònica perquè puguis recollir la comanda al seu magatzem. Si no pot contactar amb tu telefònicament procediran a la devolució de la comanda. Per aquest motiu és molt important que les dades que ens facilitis siguin correctes.

Quan rebré la comanda?

Depenent de la zona de lliurament, el dia en que es realitza la comanda i el tipus de comanda, el temps de lliurament pot variar entre 48 hores i una setmana aproximadament. Si ha passat una setmana des de que vas fer la comanda i no has tingut notícies nostres envia'ns una consulta a veneratus@veneratusone.com i averiguarem què ha passat.

Quant em costarà l'enviament de la meva comanda?

Realitzant una compra superior a 15 ampolles el transport et sortirà franc. Per a més informació consulta l'apartat Condicions de Transport.

Què passa si una ampolla arriba trencada?

Les nostres caixes estan especialment dissenyades perquè la teva compra de vi online t'arribi en perfectes condicions. No obstant això, si en el transport es trenqués alguna ampolla, a la caixa apareixerien simptomes clars com taques o humitat. En aquest cas, és imprescindible que no acceptis la comanda i no obris la caixa. Envia'ns la incidència a veneratus@veneratusone.com i procedirem a enviar-te una nova comanda sense cap cost.

I si un vi no arriba en condicions?

Veneratus adquireix tots els seus productes directament de celler per la qual cosa és improbable que t'arribi un vi, un cava o qualsevol dels productes en males condicions. De tota manera si això passés, envia'ns la incidència a veneratus@veneratusone.com, comprovarem la traçabilitat del producte per fer les gestions oportunes i t'enviarem una nova ampolla sense cap cost. Utilitza també aquest procediment en el cas que rebis algun producte equivocat.


Mail de contacte

veneratus@veneratusone.com

Butlletí

Rep ofertes i promocions.